Fotorunda

Hinner inte med att ta en fotorunda speciellt ofta nuförtiden så det är därför det är lite snålt med fotografier på bloggen. Men det kommer vill jag lova, jag ska ut lika mycket som jag var i höstas (alltså massor med gånger) så ska jag dra med mig lite vänner ut och plåt samtidigt också för att göra det hela en hel del roligare. Som i höstas då jag var ute tillsammans med Adam Petrini och Alexander Magnusson och fotograferade så fick man ett par bilder på sig själv med kameran i handen också, det händer inte speciellt ofta må jag säga.

Dagens Inköp

Dagens inköp blev en sådan här mobiltelefon. Dock ingen svensk variant men vad gör det när man är en mästare på engelska. Kommer ju självklart inte kunna få svenska alfabetet men det har jag en lösning på. Så förvänta er massvis med sms kära vänner.  Svenska sim-kort fungerar utmärkt, jag kan använda mig av två stycken olika telefon nummer samtidigt. Vilket kommer göra detta köpet ännu mer fantastiskt, gratis sms via halebop kontantkort, gratis samtal via halebop till halebop, sen gratis sms via comviq samt gratis samtal till comviq, detta är typ vad mina vänner använder så jag kommer billigt undan.

4GB minneskort  3.0 tums TFT-skärm med superklar touchscreen Inbygd FM radio, Ultra High definition kamera 5 megapixel, Skriv SMS med det virtuella tangentbordet eller använd handskriftsfunktionen. Lyssna på musik och kolla på film i mobilen med Mp3, Mp4 MTV spelare. Jag är väldigt nöjd med köpet och den är nu betalad och klar, så inom en vecka väntas den här skönheten dimpa ner i min brevlåda. Hela kalaset gick på 610:-

Tradera

Hjälp! Jag tror jag har gått och blivit beroende av tradera, jag bara köper och köper och nu har det gått över gränsen... eller? Nä inte riktigt ännu men jag blev sugen på en ny mobil vilket ledde till en sådan här eller en lite mindre version av en iphone. Det blir någon av dem, men för tillfället budger jag på två likadana mobiltelefoner samt en extern blixt till min Canon Eos 400D vilket jag är i stort behov av. Nu är det mindre än 1 timme kvar alla tre auktionerna så nu är det bara att sitta här och stirra sig blind på buden som kommer strömma in, mina bud ska vara högre... det lovar jag er.


Sommarstrand

Fick mitt Vip/Gästkort till Strand i Borgholm för hela sommaren, billigare dricka, går före i kön, gratis inträde med mera. Fick detta genom jobbet så det känns ju bra att man inte har betalt något för det, måste utnyttjas. Idag skulle jag ha gått på kick-off:en men orken tog slut och jag sommnade hemma i soffan efter en dag av arbete. Nu är jag lite inaktiv i bloggandet igen och detta beror på jobbet, Jag varken orkar eller hinner blogga speciellt mycket nuförtiden. Dock kommer detta att ändra på sig när det börjar hända roliga saker i sommar.


Midsommar

Hej allihopa, nu är jag tillbaka efter en helg fylld av spännande och roliga bravader, jag kommer inte ta mig tid att berätta allting nu utan det kommer väl undan för undan antar jag. Men hur som helst så har jag haft en toppenhelg tillsammans med flickvännen och vänner. Det blev så att vi firade midsommar på Öland uppe i Egby på östra sidan strax ovanför Borgholm, vi hade bra väder till och från men visst kom det perioder med korta skurar men det hör till midsommar så har de varit de senaste åren, här är vi i den perfekta och mysiga idyllen medans vi är helt omedvetetna om att det har skett knivöverfall med ett flertal skadade och ett dödsfall ca 7km härifrån. Detta som vi då inte hade någon aning om hindrade inte oss ifrån att fira midsommar. Det blev tårta, grillat, kubbspel, krocket, öl, cider, sprit, redbull, tält, kransar med mera. Det var en fullspäckad helg helt enkelt och jag hoppas att vi gör om det igen.

Hur har ni firat midsommar kära läsare?

Rådjur



Kom precis hem från jobbet och fick se mor min på stenmuren till trädgården med mobilkameran, inte förstod jag vad hon höll på med förrens hon sa "Schhh" då fick jag syn på en figur bakom växterna på åkern bredvid huset, jag sprang fort in efter kameran, kom ut igen och klick... han ta två bilder sen sprang rådjuret iväg. Typiskt när man får ett fototillfälle. Men jag är glad att jag ens fångade den på bild.

Fotografier



Har varit lite dålig med att ladda upp fotografier på bloggen, så tillsvidare slängde jag upp ett fåtal samt att jag publicerar det här inlägget med miniatyrer så vet ni vad ni har att vänta framöver, fler bilder som redan ligger på datorn och väntar på att få bli uppladdade samt att jag har lite ny fotoutrustning på gång så snart kommer även nya fotografier, när jag väl får tid att åka ut på en fototur. Jobbar ganska mycket så det är knappt att man hinner med, men ibland får man väl en minut över eller två, hoppas ni är nöjda och går tillbaka och letar lite i kategorierna och börjar kommentera även gamla foton.

Feeling Alone


Reflections


Rainbow City


Old House


Veckan blogg



Rösta på mig som veckans blogg, RÖSTA HÄR. Det vore kul att få utmärkelsen någonstans att vara veckans blogg, har både varit aktiv, gjort en hyffsad design och folk tycks gilla min blogg då bevakarna ökar sakta men säkert, tror att jag kan komma med fler roliga idéer och utveckla bloggen mer och bli större. Detta kan vara ett steg mot rampljuset, Rösta på mig.

Extern Hårddisk

Äntligen säger jag bara, äntligen har jag köpt mig en extern hårddisk och inte heller till vilket pris som helst. Köpte den faktiskt på Tradera, helt ny för 430:- Det är en Seagate Freeagent på 320 GB
Så jag är ganska nöjd med mitt köp och hoppas att jag får hem den i nästa vecka. Hoppas även att den fungerar som den ska! Lite gullig är den väl allt?

Studentfirande

Gårdagen bestod av studentfirande för hela slanten, min flickvän tog studenten och det var en toppendag, kvällen däremot blev regning men visst var den kul. Mycket lyckad måste jag tillägga. Åkte hem till flickvännen och förberedde lite innan allihopa skulle komma hem till dem, flickvännen åkte runt med sin klass i stan medans jag åkte med hennes föräldrar och fixade och trixade. Sen blev det mat och mycket folk, samt paketöppning.

Nu kan jag ju även avslöja vad jag gav Emma i studentpresent. Det blev en spa och relax behandling från tå till topp (LYXVARIANT) på ett nyöppnat spa här i Kalmar, Västerport Spa & Relax. Hoppas att hon blev nöjd. Här nedan kommer lite bilder från studentfirandet, egentligen hade jag ju inte tid att springa runt med kameran, men jag öste på med bilder ändå. Har nog ca 400st till men de tänker jag inte ladda upp.

 


Folkmassan på Larmtorget


Flickvännens söta skylt


Här kommer flickvännen och hennes klass utspringandes


Uppe på scenen för att visa upp sig och sjunga


Blommor och annat påhäng


Sen i vimmlet råkade jag få syn på Mr. Rockström!


Samt en Herr. Rödtopp

 


Samsung Digimax S500


Bara för att jag inte har så mycket att göra idag, är väldigt dålig i magen så sitter jag på Tradera idag igen och ser om jag kan hitta något intressant, då slog det mig att pappa behöver en kamera, så jag satte mig och kollade om någon billig digitalkamera och vips, 13 minuter kvar av en auktion och jag budger. 300:- och den är min.  Så denna ska jag sälja direkt när jag får den till min kära far som är i behov av en digitalkamera.

Presentkort



Nu tycker jag att alla mina läsare ska göra mig en stor tjänst, jag behöver förnya min garderob inför sommaren så att man har något snyggt att ha på sig. Blir ni medlemmar via DEN HÄR LÄNKEN så hjälper ni mig att nå mitt mål. När ni väl är medlemmar kan ni också värva nya människor och samla poäng som ni sen växlar in mot ett presentkort.

Nya kläder är ju inte helt fel, eller vad säger ni?

Jeans



Dagens Inköp

Razor Designer Raw Styled Denim Jeans Strl: 32/32

Har varit utan internet hela helgen och känner mig fortfarande väldigt dålig i magen, men tillbaka till att prata om internet. Det har strulat hit och det har strulat dit, när det väl fungerar så fick jag idén att sätta mig och leta efter något intressant på tradera. Jag letade och letade men hittade inget som direkt fick mig att slå upp ögonen och tänka (wow, vilket köp) men tillslut hittade jag dessa och de låg på en väldigt låg nivå och det var bara 13 minuter kvar på budgivningen. Jag kan ju absolut säga att budgivningen slutade med en kamp in i de sista sekunderna men jag vann faktiskt budet och summan slutade på 100:-

Jag skulle vilja säga att detta var veckans köp för min del då jag först och främst behöver nya byxor, de var väldigt snygga men samtidigt fick dem så billigt, nu ska vi ju inte ropa hej ännu då jag är ganska säker på att detta är en billig kopia från något land vi aldrig hört talas om men vad gör det när de var så billiga, hoppas innerligt att detta är något att ha.

Men nu återstår en sak, vad tycker ni kära läsare?

Siluette


Wind blowing over field


Födelsedagsfirande


Då är det dags att säga grattis till två av mina vänner som precis har fyllt 20 år, Grattis Anders & Lina. Det var här jag höll hus igår hos mina gamla klasskamrater sen lågstadiet och mellanstadiet. Det bjöds på mat, det blev paketöppning, det blev frågespel med lite speciella frågor och det blev alkohol för många. Mycket trevlig tillställning må jag säga.

Arbete


Foto: taget på jobbet  av en arbetskamrat med en värdelös digitalkamera

Nu sitter jag på jobbet som alla andra vardagar mellan kl. 09.00-18.00 på min arbetsplats som jag antagligen blir av med snart när de nya sommarjobbarna kommer. Men hur som helst så är vi inte många på jobbet idag eftersom alla ordinarie är lediga så vi är väl ca 5st på Ölands Turistbyrå idag nu på morgonen sen under dagen försvinner fler och fler sen är vi väl kanske max 2-3 kvar när det är stängningsdags. Som vanligt på fredagar så ringer det nästan ingenting så man sitter "nästan" och somnar här framför skärmen. Men självklart gör man ju sitt jobb när man väl får ett samtal. Istället sitter jag och tjabbar och hojtar på min kollega Jessica som även syns på den här bilden.

Körkortsteori



Då var det dags att börja med körkortsteorin, tro det eller ej men nu är det tamejfan dags. (bara två år försent) Så det ska bli skönt att äntligen börja och så förhoppningsvis snart ta körkort så man kan ta sig någonstans utan att vara beroende av bussar och cykel hit och dit.

Terminator Salvation




Betyg

3 av 5 möjliga stjärnor

Handling

24 juli 2004 kl 18.18 började superdatorn Skynet förstöra planeten jorden genom att ha aktiverat alla kärnvapen och riktat mot de största befolkningsplatserna, 3 miljarder människor har blivit utplånade på bara några minuter. Året är nu 2018 och resten av människorna lever i förstörda städer och bunkrar. Endast en man såg Domedagen komma. En man, vars öde alltid varit sammanflätad med ödet för mänskliga existensen: John Connor (Christian Bale). Nu står världen inför den framtid Connor varnat om hela sitt liv. Men något rubbar hans tro på att mänskligheten har en chans att vinna detta krig! Marcus Wright (Sam Worthington), en främling från det förflutna. Connor måste avgöra hurvida han kan lita på Marcus. Då Skynet hela tiden utvecklar sina strategier för att avsluta motständarörelsen för evigt, måste Connor och Marcus sätta sina liv på spel för att överlista maskinerna! Kriget har börjat!

Kommentar
När man ser den här filmen ska man inte ha så höga förväntningar då tappar man snart allt, se inte filmen som en uppföljare till tidigare filmer, se den mer som ett sidospår men samtidigt ganska förklarande... Dock tycker jag att Christian Bale gör en riktigt svag skådespelarinsats. Utöver detta så förtjänar filmen sitt betyg på IMDB och är helt klart värd att ses.

Jobb

Idag tog det emot lite att gå till jobbet, bio och utgång igårkväll, fick sova hemma hos min bror då jag missade sista bussen hem som gick 23.15 och bion slutade kl. 23.20 ... men det var ju inga problem, sov i soffan med en sovsäck, mysigt värre. Hade hur som helst inga problem att gå upp men lite trött var jag nog allt. Så nu sitter jag på jobbet och bloggar men det som man längtar mest efter är nog kroppkakorna som vi ska få idag på lunchen!


Biobesök



Ikväll händer det grejer, det verkar som om det blir bio med Anton och Co: och det verkar även som om det skulle kunna bli den nya Terminator filmen som har premiär ikväll, en fullständig recension och beskrivning kommer komma på denna samt kvällen såklart. (tror kameran följer med) Sen blir det en pubrunda. Så får vi se hur det blir med jobbet i morgon, självklart kommer jag gå dit men jag vet inte hur pigg jag kommer vara. (p.s de bjuder på äkta Öländska kroppkakor i morgon så jag MÅSTE komma) MUMS!

Knowing




Betyg

4 av 5 möjliga stjärnor

Handling

1959 begraver eleverna i en nyöppnad grundskola i Lexington, Massachusetts en tidskapsel full med teckningar. Tidskapslen är en hälsning till framtiden och tanken är att den ska öppnas om 50 år av skolans dåvarande elever. 2009 är John Koestlers son Caleb  elev på skolan och med under öppningsceremonin. Teckningarna delas ut till barnen, men istället för en harmlös teckning som föreställer en framtidsvision, får Caleb ett underligt brev fyllt med till synes osammanhängande siffror. Siffror som, när de skrevs 1959, i bästa Nostradamus-anda visar sig utgöra datum för olika katastrofer under de kommande femtio åren.

Calebs pappa John Koestler  har förlorat all sin tro på någon slags mening. ”Shit just happens”säger han nästan opassande uppriktigt till sina elever på MIT, där han undervisar i astrofysik. Frågan löd vad han ansåg om determinism. Anledningen till Johns bisterhet står skriven i hans frus tragiska död. Och inte helt otippat så är det just han som avkodar Lucindas brev. Han är inte lättövertygad, men upptäckten gnager på hans medvetande. När han till slut får brevets innehåll bekräftat, ställer han ifrån sig spritflaskan och blir en handlingens man. Alla katastrofer som brevet förutspår har nämligen inte inträffat än.


Ny Bloggdesign

Hej kära vänner, här kommer en ny bloggdesign som jag hoppas ska fungera ett bra tag framöver, kommer hela tiden att hitta på nya saker att lägga in här så självklart kommer det finputsas här och var. Senaste uppdateringen fick bli en länk i menyn som leder till min "kameraväska" samt en likadan länk lite längre ner i menyn som leder till yttligare en underkategori "om mig" Hoppas ni finner dessa bitar intressanta för fler liknande upptåg är på väg. Håll tillgodo kära läsare.
 


Rödmarkerad länk leder till underkategori





Solsken

Idag har det varit en fantastiskt solig och varm dag men vad får jag ut av det när jag sitter innomhus hela dagarna och svarar på alla sommargästers konstiga och knäppa frågor om hur de ska tillbringa semestern och liknande, bokar såklart även boende till dem nu i sommar, visst fan är det depprimerande? Jag har längtat så mycket efter sommaren och allt jag får när den väl kommer är pengar... men ingen tid att spendera dem på. Idag har det varit mellan 28-32 grader varmt i den stekande solen.

Det jag har hunnit med idag sen jag slutade vid kl 18.00 är att skrapa trädgårdsmöbler samt att ha varit ute på en väldigt snabb fotopromenad för att ta den här bilden. Finns ingenting som är värt att fotografera längre i de här trakterna, allting är för välbekant. Vill ha lite miljöombyte, bara en kort resa någonstans att fotografera eller en kul liten utflykt med lite vänner.