My Bloody Valentine3 av 5 möjliga stjärnor

Handling
Den lilla staden Valentine’s Bluff ska hålla sin första Alla Hjärtans Dag-dans på nitton år, att det var så länge sedan verkar alla känna till men ingen vilja diskutera. Två decennier tidigare blev nämligen fem gruvarbetare fast, i ett ras som orsakades av nonchalanta förmän. Olyckan inträffade på Alla Hjärtans Dag, och den ende överlevande stackaren fick läggas in på mentalsjukhus till att börja med då han hade tros ha dödat de andra överlevanden med en gruvhacka för att spara på luft. Harry Warden – som gruvarbetaren hette – kom tillbaka exakt ett år sedare efter att ha legat i koma och ingen trodde han skulle vakna, han var tillbaka för att hugga ut de två förmännens hjärta som var orsaken till gruvraset; efter det blev det inga fler fester, men när förberedelserna för att återuppliva traditionen sätter igång börjar offren läggas på hög – bortom all återupplivning. Naturligtvis ignoreras varningarna och en fest hålls, vilket resulterar i ett blodbad.

Kommentar
Under slasherfilmens intensiva år, i svallvågorna av Alla helgons blodiga natt och Fredagen den 13:e, kom en uppsjö av genrefilmer med liknande ingredienser. Vissa var bra, många var charmiga, de flesta dåliga. My Bloody Valentine är både charmig och sevärd, men tyvärr har inte Paramount gjort allt de kunnat för filmen utan den känns väldigt undermålig.

Förövrigt är filmen gjord i 3D vilket höjer filmen ett snäpp, med lite lagom härliga scener när det kommer en gruvhacka utflygandes ur tv-skärmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback