Nya skor

Idag tog jag mig en sväng på stan i sommarvärmen. Insåg att jag behövde nya skor sist det regnade då hela jag var genomvåt även om fötterna då jag upptäckte hål rakt igenom båda sulorna, inte undra på att jag har haft norra världshavet i skorna tänkte jag då. Så det blev ett par nya helvita skor som jag ska försöka hålla rena så länge som möjligt. Alltid lika kul att skaffa någonting nytt. Jag är ingen märkesnörd men man vill ju inte heller ha världens fulaste skor? Men jag nöjde mig med ett par 229:- skor av märket Victory från Deichmans skor i Kalmar. Sitter som gjutet gör de också!  Passade samtidigt på att köpa en morsdag present till min kära mor och en studentpresent till min kära flickvän Emma, dessa avslöjas efter den 9:e juni.


Studentbal 2009

Då var flickvännens studentbal avklarad med glädje och bravur, en mycket trevlig tillställning måste jag säga så vi gick därifrån med ett leende på läpparna. God mat, trevliga människor, fina kläder, en underbar flickvän med mera! Det är svårt att beskriva tillställningen man måste nästan gå på det själv för att förstå, iofs var inte detta min första bal men det var den bästa kan man ju lungt säga. Det började med fotografering utanför Kalmar stadshotell av vänner och föräldrar, sedan bar det av till Harrys i väntan på att maten skulle serveras. Det blev ett par drinkar eller två. Sen drog vi oss till Stadshotellet, åt god mat, lyssnade på tal och hade allmänt trevligt. Mer dricka, mer kul. Fler bilder från kvällen kommer inom ett par dagar, hoppas att de blir lika lyckade som den här. (alltid lika jobbig väntan och förundran när man inte har tagit bilderna själv)


Studentpresent

Har nu suttit och tänkt hela dagen på jobbet vad jag ska köpa till flickvännen i studentpresent, har faktiskt kommit på den perfekta presenten som förhoppningsvis ingen annan köper heller (ingen större risk men man vet ju aldrig) samtidigt har jag även hittat en bra morsdag present också! DYRT är det också! Men det är smällar man får ta. Intresserade av vad det kan vara? Då får ni vänta till den 9:e Juni då allting avslöjas!


Haircut!

Ikväll efter jobbet är det dags att bli av med en hel del hår, ska självklart klippa mig inför balen på fredag för jag ser ut som en hottentott, speciellt när man cyklar en hel del som jag gör. Kommer fram till t.ex jobbet, fixade håret på morgonen men när man väl är framme är det en jävla röra ändå. Så det ska bli skönt att bli av med en hel del hår.


Bilder kommer i morgon eller ikväll, i prommise!

Fotografering

Det har inte hänt speciellt mycket på fotograferings fronten på ett tag nu, detta beror på att jag jobbar arslet av mig varje vardag och på helgerna spenderar jag tid med flickvännen. Så det blir lätt så att kameran hamnar på hyllan, det är inte så att jag har tappat intresset eller något utan det är mer så att tiden inte räcker till. Men jag lovar att jag ska ta mig i kragen och få med kameran lite oftare, vem vet jag kanske till och med får med mig kameran till jobbet någongång. Kanske skulle vara spännande för er. (för er som inte redan visste det så jobbar jag på Ölands Turistbyrå, det soliga sommarparadiset på solens och vindarnas Ö.


Här är Adam Petrini & Alexander Magnusson. Två helsköna typer från min senaste fotorunda.

Utstyrsel

Jaha då var det dags igen, ännu en bal, den 4:e i ordningen om vi säger så? Men skönt att min egna är avklarad iallafall. Flickvännen kör på klänningen hon hade på min bal, då uppdaterade jag mig lite och kör på svart skjorta och vit slips för att matcha hennes svarta klänning, detta är dock inte hela utstyrseln, det saknas blomma & näsduk och en lite bättre påklädnad kanske? Lite hastigt och lustigt sprang jag in i rummet och drog på mig detta för att ta ett kort för att själv se hur man såg ut. (kanske förbereda sig inför balfotograferingen också så att man ser någorlunda ut) På onsdag ska jag klippa mig så man blir av med lite längd på håret. Fredag är det dags, då smäller det och då lär det ju även dyka upp en hel del bilder någongång till helgen också. Det må inte vara världens bästa bild och jag är inte heller världens snyggaste, inte alltid lätt att fotografera sig själv som ni alla kanske vet.

Btw: vad tycker ni som fortfarande läser min blogg, är det för mycket begravning över det hela? för jag uppdaterade mig till svart skjorta, vit slips, vit duk i fickan samt en blomma inför årets bal då jag förra året hade en vit skjorta och silvrig slips för det var det närmaste vi kunde komma en matchning förra året. När ni väl ser Emmas klänning kommer ni förstå matchningen aningen bättre.


Ny Skjorta

För en eller två helger sedan köpte jag en ny skjorta i en lite "annorlunda" färg för min del. Jag har inte något minne av att jag har varit speciellt förtjust i färgen gul men både jag och Emma tyckte att skjotan var fin och satt väldigt bra på, så det fick bli en gul kortärmad skjorta som jag använder flitigt, fler skjortor ska inhandlas under sommardagarna då jag har börjat gilla att använda skjorta mer nuförtiden.

Appropå skjorta så har jag även nu i helgen varit och handlat en ny slips samt en liten "näsduk" till kostymen så att jag kan gå på Emmas studentbal. Istället för att köpa en ny skjorta i år så passade jag på att låna en av Emmas bror för att dra ner på kostnaderna då en sådan skjorta bara används typ någon enstaka gång? Så kläderna jag ska ha på mig kommer ni få se på bloggen inom kort då jag får en bra bild på det, men kan ju beskriva det istället. Emma ska ha sin svarta klänning med vita blommor på, jag ska ha min svarta kostym samt en svart skjorta, vit slips och en vit näsduk i fickan vilket gör att det blir perfect match på mig och Emma, Underbart.


Renovering

Ja då var det dags att börja renovera garaget/förrådet som för en tid sedan råkade ut för en ganska kraftig fuktskada. Allt ska ut, allt ska bort ungefär. Nytt tak är det som påbörjas nu iallafall. Bort med plåten, bort med den gamla ruttna isoleringen. I med nytt, på med brädorna, på med pappen och på med ny plåt. Det är jobbet som gjordes under min lediga dag "Torsdag 20/5"

Under taket hittade vi även ett fågelbo vi var tvunga att göra oss av med, jag tog insiativet att istället för att döda dem försöka flytta dem till en annan byggnad intill. (Gick skitbra) fågelmamman kom tillbaka och fåglarna börjar växa till sig och bäst av allt, inga katter har ätit upp dem ännu.


Utsikt från garagetaket


Gammal isolering plockas bort och ny kommer på plats


Fågelungar hittade under plåten på taket

Välkommen till min nya blogg!