Veckans utstyrsel

Veckans utstyrsel, funkade faktiskt oväntat bra ihop, ett par vita jeans som jag tidigare köpt på New yorker för ett par månader sen samt min ny köpta jacka från H&M. mycket nöjd faktiskt. Jag är ingen mode-människa men jag kan åtminstone stå för vad jag själv tycker. Sådeså och pricken över i:et är ju väskan!
Tankar kring julklappar

Det börjar närma sig jul och jag har inte ens börjat köpa några julklappar ännu, känner mig lite dålig. Men jag har ju en anledning, ganska bra anledning att jag inte har börjat än... eller ja bra är den väl inte för jag tycker inte om den alls. Jag är arbetslös, jag har ingen inkomst och så ska man betala ett körkort på detta? Vilket gör det ännu värre, men hur som helst har jag börjat fundera lite smått på julklappar nu. Jag tror jag vet vad jag ska köpa till flickvännen och jag har kanske till och med kommit på vad min syster och hennes familj ska få. Förra året fick syrran fotografier på sina barn som jag hade tagit, detta var mycket uppskattat så jag tror att jag ska göra samma sak i år igen med ett dubbelt så bra resultat från första början.

Här får ni se några bilder från förra året när man inte hade någon som helst utrustning att plåta porträtt, två feta bygglampor som gav ifrån sig ett alldeles för starkt gult ljus samt ett lakan och två sprattliga barn som vägrade göra som man ville? Före resultatet är till vänster i bild och efter lite bildbehandling i photoshop fick man ihop att helt okej resultat som dög för att rama in. Syrran var hursomhelst helnöjd så detta är ju trots allt en bra julklapp/present.

Vad tycker ni om resultatet, det är ju en viss skillnad eller hur?Halkkörning

Igår hade jag halkkörningen med körskolan. Riktigt kul var det faktiskt precis som alla andra har beskrivit det.
Jag hanterade lätt bilen bäst av alla dem som var med på utbildningen. Herregud vad bra jag körde (måste ju få skryta lite) Så nu börjar det inte närma sig med stora steg längre utan nu istället närmar det sig med stormsteg mot uppskrivning och uppkörning. Det blir till att plugga plugga och åter plugga för att få allt att sitta. Snart är det dags!


Intressant läsning

Idag har det inte hänt alldeles för mycket, blev en hel del körkortsteori läsning samt läsa både digitalfoto och fotosidans tidning. Alltid så mycket nytt och intressant man kan lära sig när det gäller fotografering. Håller förövrigt på med en ny design till min företags hemsida, vilket kommer bli toppen!


Walking around

I veckan har jag varit ute och promenerat en hel del då jag inte har haft så mycket annat för mig, så kameran hängde med också, inte för att jag känner att jag har funnit rätt inspiration ännu, tror den kommer när snön kommer brukar gilla att fotografera ute i snön men hösten är verkligen ingenting för mig (speciellt inte såhär sent på hösten när alla löv redan ligger osv) hur som helst blev det inga toppen bilder men lägger upp ett par bara för att visa att jag var ute. Skönt att bara gå runt lite ibland.


Comeback

Då är det snart dags för "comeback" när det gäller fotbollen, har inte spelat fotboll mer än på skoj på ungefär 4-5år? eller det kanske till och med är mer men saksamma. Börjar ju spela "korpfotboll" nu istället med blandade åldrar tillsammans med en del spelare ur forna Degerhamns IF, så nu heter vi Degerhamns IF i Grupp 4 inom korpen och vår första match går av stapeln den 29 November, spännande. Ser faktiskt fram emot och se i vilken form man kan vara efter så pass lång tid? Undra om jag håller måttet ännu? Vad tror ni? Hursomhelst så kommer det bli skitkul när det väl börjar.

Snart kan ni läsa om alla spelarna i laget på www.laget.se/degerhamn finns bara tre spelare inlagda och det är spelarna jag känner till, med andra ord mina två äldre bröder. Spännande att spela i samma lag som sina äldra bröder, jag kommer spela bäst. jag lovar, haha.här är då jag, peter och tony...  haha vilka otroliga släktdrag eller hur?

Söndags Shopping

Det är precis vad det låter som, helt sjukt folktomt överallt! Jag fick idéen när min buss kom tidigt till Kalmar efter att jag påbörjat resan hem från flickvännen. Hade 30 minuter på mig att shoppa så jag sprang in först på H&M för att kolla om det fanns något intressant men icke, billigt var det ju men hittade inget fint. Istället sprang jag vidare till Baronen's Köpcentrum och väl där inne vidare in på New Yorker där jag alltid lyckas hitta något snyggt! Vilket även denna gången stämde, så dagens inköp på söndags shoppingen blev en Vit T-shirt med tryck samt ett par helt okej jeans, jag brukar inte vara så mycket för just New Yorker jeans då de är så förbannat vida nertill men dessa byxor var inte det. Så köpte dem direkt efter att jag hade slängt på mig dem. T-shirt 50:- och Jeans 99:- på rea. Inte farligt alls. Så Söndags shopping kanske det blir fler gånger då man kunde gå i lugn och ro utan trängsel.Begravning

Idag har det varit begravning för farmor som gick bort för två veckor sen, sorgligt men sant. Bröstcancer och Alsheimers tog kål på henne tillsammans med lunginflamation. men det är väl livets gång antar jag? det är väl det som är tanken, vi ska leva för att kunna dö? eller lever vi för döden, jag vet inte. Men hursomhelst fin begravning, mycket blommor god mat och många släktingar.


Coop Konsum

Arbetslös som jag har varit sedan i sommras efter mitt jobb på Ölands Turistbyrå kanske kan få en vändning nu, vem vet?

Jag blev idag kontaktad "ännu en gång" av Coop Konsum i Färjestaden som fortfarande verkar intresserade av mig då de tidigare har hört av sig angående praktik dock då bara praktik och ingen möjlighet till jobb hos dem då de hade mycket personal, nu istället erbjuder de praktik en kortare period med möjligheter till allt från extrajobb till fast anställning, (vilket låter toppen) Så på Fredag mellan klockan 14.00 - 15.00 ska jag vara där och träffa en tjej angående tjänsten. Det roliga med händelsen var att jag fick idag ett samtal från Arbetsförmedlingen som tydligen hade haft kontakt med konsum och han sa då att jag tyvärr inte var en av de två som skulle bli utvald för tjänsten, under detta samtal så börjar det ringa i min mobiltelefon och gissa vem som ringer? en anställd på konsum såklart. Så det verkade väldigt lustigt det som arbetsförmedlingen sa, så tillförliten för arbetsförmedlingen som (dvs. aldrig har varit speciellt hög, sjönk ännu kraftigare nu) Men hursomhelst så tycker jag att ni ska önska mig lycka till!My Bloody Valentine3 av 5 möjliga stjärnor

Handling
Den lilla staden Valentine’s Bluff ska hålla sin första Alla Hjärtans Dag-dans på nitton år, att det var så länge sedan verkar alla känna till men ingen vilja diskutera. Två decennier tidigare blev nämligen fem gruvarbetare fast, i ett ras som orsakades av nonchalanta förmän. Olyckan inträffade på Alla Hjärtans Dag, och den ende överlevande stackaren fick läggas in på mentalsjukhus till att börja med då han hade tros ha dödat de andra överlevanden med en gruvhacka för att spara på luft. Harry Warden – som gruvarbetaren hette – kom tillbaka exakt ett år sedare efter att ha legat i koma och ingen trodde han skulle vakna, han var tillbaka för att hugga ut de två förmännens hjärta som var orsaken till gruvraset; efter det blev det inga fler fester, men när förberedelserna för att återuppliva traditionen sätter igång börjar offren läggas på hög – bortom all återupplivning. Naturligtvis ignoreras varningarna och en fest hålls, vilket resulterar i ett blodbad.

Kommentar
Under slasherfilmens intensiva år, i svallvågorna av Alla helgons blodiga natt och Fredagen den 13:e, kom en uppsjö av genrefilmer med liknande ingredienser. Vissa var bra, många var charmiga, de flesta dåliga. My Bloody Valentine är både charmig och sevärd, men tyvärr har inte Paramount gjort allt de kunnat för filmen utan den känns väldigt undermålig.

Förövrigt är filmen gjord i 3D vilket höjer filmen ett snäpp, med lite lagom härliga scener när det kommer en gruvhacka utflygandes ur tv-skärmen.

23 Months Of Happiness

Igår firade Emma och jag 23 månader tillsammans, eller ja fira och fira... vi åt god mat och hade en mysig hemmakväll helt enkelt. 23 månader är väl inget speciellt så mer än att det verkligen börjar närma sig 2 år tillsammans, det ska iallafall firas med något stort. Så det gäller att slå våra kloka huvuden ihop och komma på någonting. Men herregud, best time of my life om man säger så.